RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Van de Sanden en Van Veenendaal beginnen aan WK kwalificatie

NIEUWEGEIN/UTRECHT - Bondscoach Sarina Wiegman heeft 23 speelsters geselecteerd voor de oefenwedstrijd in en tegen Oostenrijk en de eerste WK kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen. Die duels staan gepland voor 19 en 24 opktober. In de selectie van de regerend Europees kampioen is plaats ingeruimd voor de Nieuwegeinse keepster Sari van Veenendaal van Arsenal en voor Shanice van de Sanden uit Utrecht, die sinds dit seizoen voor Olympique Lyonnais speelt.


SELECTIE

De volledige selectie ziet er als volgt uit: Lineth Beerensteyn (Bayern München), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Sisca Folkertsma (Ajax), Stefanie van der Gragt (Ajax), Jackie Groenen (FFC. Frankfurt), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (Arsenal), Danique Kerkdijk (Bristol City), Lize Kop (Ajax), Vanity Lewerissa (PSV), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal), Liza van der Most (Ajax), Myrthe Moorrees (FC Twente), Jill Roord (Bayern München), Shanice van de Sanden (Olympique Lyonnais), Sherida Spitse (FC Twente), Sari van Veenendaal (Arsenal) en Kelly Zeeman (Ajax).


WK

Nederland is voor de kwalificatie voor het WK2019 in Frankrijk ingedeeld in groep 3. Naast Noorwegen zijn Ierland, Noord-Ierland en Slowakije tegenstander van Oranje. Het wereldkampioenschap vindt van 1 tot en met 30 juni 2019 in Frankrijk plaats. Voor Europa zijn acht WK-tickets beschikbaar. De zeven groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het wereldkampioenschap. De vier beste nummers twee strijden in oktober/november 2018 in een dubbele play off-ronde om het laatste WK-ticket. Het WK2019 in Frankrijk is de achtste editie van een mondiale eindronde in het vrouwenvoetbal. Aan het toernooi nemen 24 landen deel.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.