RTV Utrechtlive RTV Utrecht
live Radio M Utrecht
Adverteren?
Foto: RTV Utrecht

Utrechtse bouwbedrijven kunnen vraag niet aan

Drukke tijden voor Utrechtse bouwbedrijven. Nadat in de crisis veel nieuwbouwprojecten in de ijskast zijn gezet, worden woningen nu weer uit de grond gestampt. De vraag is enorm, maar het aanbod is achtergebleven.

Zo liggen in de Amersfoortse Vinexwijk Vathorst veel braakliggende terreinen waar al woningen hadden moeten staan. Alleen al in dit gebied komen ruim 400 huizen te staan. Maar dat is nog lang niet genoeg om aan de vraag te voldoen.

BOUWEN
Makelaar Rene van Beek: "Er komen nog gewoon duizend woningen bij en er zijn nog plannen voor verdere uitbreiding in Vathorst-West."

Volgens nieuwbouwcoach Van Beek is de markt uit balans doordat de afgelopen jaren veel bouwprojecten stil lagen. Dat er nu weer gebouwd wordt is volgens Van Beek een inhaalslag: "We zien nu natuurlijk de grote vraag en een schaarste van het aanbod. Door meer aanbod hoop ik ook dat ik aan die vraag voldaan kan worden."

INWONERS
Amersfoort krijgt er naar verwachting de komende jaren tienduizenden nieuwe inwoners bij. Volgens de gemeente is nieuwbouw noodzakelijk om te groeien als stad.

Wethouder Hans Buijtelaar: "Amersfoort blijft aantrekkelijk en de groeicijfers blijven omhoog gaan. Dan zul je moeten bouwen of een hek rond te stad te gaan zetten. Maar dat is niet de oplossing.

In heel Midden-Nederland is de vraag hoger dan het aanbod. Veel gemeenten bouwen daarom ook leegstaande kantoorpanden om tot woonruimten.

DOSSIER
RTV Utrecht gaat de komende tijd meerdere verhalen maken over de woningmarkt in de regio. Alle artikelen over het onderwerp zijn hier gebundeld.

"We zien grote vraag en schaarste van het aanbod"

<< terug naar algemeen overzicht
<< terug naar dossier Kersentijd