RTV Utrechtlive RTV Utrecht
live Radio M Utrecht
Adverteren?


Weer boete voor 'huisjesmelker' Van Hooijdonk

UTRECHT - De gemeente Utrecht heeft een bouwstop en een boete van 30.000 euro opgelegd aan huurbaas Marcel van Hooijdonk vanwege misstanden in een pand aan de Zamenhofdreef boven winkelcentrum Overvecht.

Van Hooijdonk laat daar zonder juiste vergunning werkzaamheden uitvoeren aan de stookinstallatie. Daarom heeft hij ook een preventief stookverbod gekregen.

HUISJESMELKER
De gemeente noemt Van Hooijdonk een huisjesmelker en doet er alles aan om zijn wanpraktijken tegen te gaan. Er lopen nog zaken tegen hem vanwege panden aan de Händelstraat, Lomanlaan, Gloriantdreef en Nachtegaalstraat. Alle dwangsommen bij elkaar hebben een waarde van enkele tonnen.

CDA-raadslid Bert-Jan Brussaard is blij dat de gemeente de mogelijkheid benut om louche huisbazen te straffen. "Ook om een signaal af te geven aan andere huisjesmelkers: Utrecht accepteert fout gedrag niet."

BOTERZUUR
Eerder werd Van Hooijdonk veroordeeld door de rechter omdat hij huurders bedreigd zou hebben. Ook maakte een medewerker van zijn bedrijf een huurster uit voor 'dikke kut'.


<< terug naar overzicht