RTV Utrechtlive RTV Utrecht
live Radio M Utrecht
Adverteren?


Politiek pleit voor meer middeldure huurwoningen in Amersfoort

AMERSFOORT - CDA en D66 in Amersfoort willen meer woningen met een zogenaamde middeldure huur in de gemeente. Ook willen ze dat het college met een plan van aanpak komt om de scheefgroei in huren tegen te gaan.

Middeldure huur is bedoeld voor huishoudens met een inkomen tussen de 34.000 en 43.000 euro per jaar, waarbij de huur uitkomt tussen 710 en 1000 euro per maand. Net als bij sociale woningbouw (huur onder de 710 euro) is er een groot tekort aan woningen in het middensegment.

D66-gemeenteraadslid NoŽlle Sanders meent dat de woningmarkt aan de onderkant behoorlijk op slot zit. "Niet genoeg huurwoningen in het middeldure segment betekent dat mensen met een te hoog inkomen blijven zitten in woningen waar ze in feite zijn uitgegroeid. Doorstroming vindt niet plaats, waardoor instroming van jongeren en mensen met een modaal inkomen ook niet plaats kan vinden."

Bas Aghina (CDA) voegt toe: "In Nederland worden regelmatig samenwerkingstafels georganiseerd over de wijzigingen van het Besluit Ruimtelijke Ordening. We hebben geen idee of het college daarvan op de hoogte is; dat is namelijk wel de plek waar je met elkaar in gesprek komt over woningbouw in de regio."

In 2016 is al eens een themabijeenkomst geweest over middeldure huur, waar concrete afspraken zijn gemaakt. Sanders en Aghina zijn benieuwd wat er van die afspraken terecht is gekomen. De vragen zijn inmiddels ingediend bij het college.


<< terug naar overzicht