RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

"Wonen in Utrecht en Amsterdam alleen nog voor happy few"

UTRECHT - De gewone man wordt weggejaagd uit Utrecht en Amsterdam door de gekte op de huizenmarkt. Wonen in deze steden is financieel eigenlijk alleen nog maar bereikbaar voor de 'happy few'. Daarvoor waarschuwt scheidend NVM-voorzitter Ger Hukker in een interview met De FinanciŽle Telegraaf.

"Alleen de happy few, die worden gesponsord door vader en moeder en daardoor niet afhankelijk zijn van de ontbindende voorwaarden financiering, kunnen nog een huis in Amsterdam kopen. Dan vraagt een eigenaar 290.000 euro en dan maakt papa er 350.000 van. En zegt daarbij ook nog dat hij geen hypotheek nodig heeft. Als makelaars vinden we dat niet reŽel. Maar het is niet te stoppen", zegt Hukker in de krant.

Toch heeft ook makelaarsvereniging NVM ook geen antwoord op de ontwikkeling. Hukker: "Uiteindelijk is het gewoon marktwerking, heb ik tegen de wethouder gezegd. Het enige bluswater is extra woningen bouwen."

Eerder deze week waarschuwde Vereniging Eigen Huis ook al voor uitwassen van oververhitting op de woningmarkt in de Randstad.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook