RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Woningverkoop Utrecht 18 procent in de plus

UTRECHT - Het gaat beter met de woningmarkt in de provincie Utrecht, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster. Ten opzichte van augustus vorig jaar is het aantal verkochte woningen gestegen met 18,1 procent.

Vorige maand werden er in Midden-Nederland 815 woningen verkocht. De gemiddelde hypotheeksom is in Utrecht het hoogst: 281.124 euro. Vier woningen werden gedwongen geveild.


LANDELIJK

Augustus vorig jaar registreerde het Kadaster landelijk in totaal 9.977 verkochte woningen. Dat is een stijging van 19 procent ten opzichte van augustus 2012 (8.384). Vergeleken met juli 2013 is er sprake van een lichte stijging: 3,3 procent.

Ten opzichte van augustus vorig jaar steeg de woningverkoop in alle provincies. De stijging was het grootst in Zeeland met 31,8 procent en kleinst in Friesland met 2,7 procent.

Vooral vrijstaande huizen werden meer verkocht (+ 28,6 procent), maar bij alle woningtypes is sprake van een plus in de verkoop, aldus het Kadaster. Ook het aantal executieveilingen is landelijk afgenomen. In augustus vonden 95 er plaats. Dat is 44,1 procent minder dan dezelfde maand vorig jaar.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook