RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Buschauffeur rijdt collega dood

1/4
MAARSSEN - De man die zondagavond in Maarssen verongelukte, werd aangereden door een collega. Aan het noodlottige ongeval ging een watergevecht vooraf.

Het 60-jarige slachtoffer liep over het plein voor het station aan de Safariweg naar een 44-jarige collega toe, die met zijn bus bij een halte stond. Hij wilde een geintje uithalen en gooide water naar hem.

Zijn collega deed het raam dicht zodat hij niet nat zou worden, waarna de 60-jarige man voor de bus langs naar de rechterkant van de bus liep.


VERTREKKEN

De 44-jarige chauffeur zag intussen dat het tijd was om te vertrekken. Hij trok op en stuurde naar rechts en op hetzelfde moment kwam zijn collega onder de bus.

De man overleed ter plaatse. De politie vermoedt dat het slachtoffer net naast de bus liep, viel en daardoor onder de bus terechtkwam. Meerdere passagiers zagen het ongeluk volgens de politie gebeuren. Het Openbaar Ministerie zal de zaak bestuderen, de politie gaat vooralsnog uit van een noodlottig ongeval.


GVU

Het GVU, waar beide chauffeurs in dienst zijn, reageert geschokt op het ongeval. De overleden collega werkte al lange tijd bij het bedrijf en was bij veel collega's een goede bekende. De stemming onder de chauffeurs is bedrukt. Ze zeggen zeer onder de indruk te zijn.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht